24 Kasım 2014 Pazartesi

DUBAI

        Dubai... Her bir tarafini tek tek ozledigim, yine olsa yine giderim dedigim, unutulmaz yerli yabanci gurbet dostlari edindigim tek yerdi. Evet ozluyorum orayi, Cunku benim ilk yuvam oradaydi.     
        Ucaktan indigim de yuzume adeta bir alev topu carpti. Allahim nasil bir sicakti o, nefes alamadim.Ustelik acliktan oluyordum. Ilk yemek deneyimim  P.FChang's ile oldu.( P.FChang's cin restoranti. Asya mutfagini sevenler elbette deneyebilir hatta size bir de link ekleyim http://www.pfchangs.com.tr/). Aman Allahim o tadi unutamiyorum. Tabi olumlu yonde degil... Malesef esim ve arkadaslari bu restorantin hastasi oldugu icin beni ilk gun boyle class bir mekana goturduler. Ama benden sifir not aldi. Uc kadeh suyla karnimi doyurup uyuyan ilk gelin benimdir belki de:) 
         Hayran kalabileceginiz bir dunya mekan var Dubai`de. Araplar sagolsun her yeri lukse bogmuslar. En iyisi bizde olsun yarisi icerisindeler. Mesela Burj Khalifa; dunyanin en yuksek binasi. Gercekten bak bak bitmiyor. 124. katina kadar cikabiliyorsunuz. Yukaridan manzara harika. Ayrica hemen yaninda yapilan fountain gosterisi muhtesem. Eger bir gun yolunuz duserse mutlaka burayi gormeye gidin. Sizin icin kucuk bir video ve fotograf ekliyorum.
 
Bir de dunyanin en unlu ilk 7 yildzli oteli Burj El Arab var. Anlami Arap kulesi demek, fakat yelkeni andirdigi icin yelken otel de denmektedir. Otel, buyuk kaya parcalari ile olusturulmus bir adacik uzerine kuruludur. Icinde konaklayabileceginiz gibi turistik gezi de yapabilirsiniz. Tabi ikisinin de fiyati cok uc noktalarda :).
Burj El Arabin hemen yaninda Medinat Jumeirah var. Icerinin otantik dokusu ve mistik kokusu, arap ulkesinde yasadiginiza dair bir kanit oluyor.



Birde yine meshur Atlantis otel var. Bu otel de yapay olarak kurulmus Palm Adasinin uzerine insa edilmistir. Denize sifir manzarasi ile yine etkileyici otellerden birtanesi.



Dubai 200 tane farkli millete ev sahipligi yapiyor. Genellikle etrafta Filipino ve Hintli bir cok insan gorurusunuz. Sayginin ve guvenin hakim oldugu bir ulke. Hirsizlik, gasp... gibi olaylar yok denecek kadar az. bu yuzden kimse evinin arabasinin kapisini kolay kolay kilitlemez. Degerli bir esyaniz kayboldugunda, biri bulursa guvenlige teslim eder. Gonul rahatligi ile gezip dolasabilirsiniz. Pahalilik oranina gelirsek, gida urunleri oldukca pahali, giyim ise Turkiye standartlari ile asaggi yukari ayni. Fakat Turkiyede goremediginiz markalari Dubai de Rahatlikla gorebilirsiniz. Arap kadinlari ise oldukca bakimli, avmler de bile isil isillar :) Benzinse sudan ucuz :D
             Eger bir gun yolunuz duserse Dubaiye benden de selam soylemeyi unutmayin:) Bu arada  yuklemeden gecemeyecegim burasi da benim evimin manzarasi :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder