1 Şubat 2015 Pazar

Tirtil Kurabiye

Merhaba sevgili takipcilerim:
Guzel bir hafta sonunu bitirdik cok sukur. Merve kiz evinde bu hafta kalabalik bir misafir trafiginden sonra ancak nefes alabildi. Lakin her seye ragmen insan sevdikleriyle beraber vakit gecirince, yorgunlugunun adini koyamiyor sanirim:)
Lezzetli bir tarifle sizi basbasa birakacagim, sevgiyle kalin :)



Malzemeler:

1 paket margarin
1su bardagi pudra sekeri
Yarim cay bardagi inceltilmis ceviz
1 cimdik tuz
3-4 su bardagi un.
Ganaj icin:
1 cay bardagi krema
1 kase cikolata
1 kase ceviz

Yapilis:

Yumasamis margarinimizi ceviz ve pudra sekeri ile krema kivami oluncaya kadar mikserle cirpiyoruz. 1 su bardagi unu tuzla beraber karistirip eleyerek hamurumuza ilave ediyoruz ve yoguruyoruz. Kalan unu da eleyerek hamurumuza yavas yavas ilave ediyoruz. 20 dk dolapta dinlendirdikten sonra tirtil seklini vermek icin kalin krema duyu kullaniyoruz. 180 derece firinda pisiriyoruz.

Ganaj icin:
Kremamizi kaynama noktasina gelene kadar (tamamen kaynamadan) isitiyoruz.Icerisine cikolatalarimizi ekliyoruz. Cikolatalar ilk asamada kesik kesik olacaktir. Bu durum sizi endiselendirmesin, karistirmaya devam edin sonunda cikolata sosu elde edeceksiniz. Isleminizi tamamladiktan sonra buz dolabinda 5-10 dk bekletin.

Pisen Kurabiyeleriniz soguduktan sonra, uc kisimlarini, once cikolataniza sonra cevize batirin. Isleminiz bittikten sonra 15 dk dolapta bekletin.

AFIYET OLSUN:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder